Eğer kuşbaşılı pide olsun ama nefis olsun diyosanız öncelikle dana eti, sinirsiz, yağsız ve etin en yumuşak olan sırt bölümünden almalısınız. ben bir pideci olarak koyun kuzu, vs. başka et tavsiye etmiyorum, dana eti ve sırttan olmalı, eldeki doğrenmamış et önce yaprak yaprak açılarak kesilmeli, daha sınra ince ince doğranmalı, ince ince doğruyoruz çünkü fırında pişerken hamurla eşit zamanda pişmeli. etimizi doğradıktan sonra biraz sıvıyağ dökerek hem etin yağ oranını ayarlıtoruz hemde yumuşamasını, ama yağı dökerken abartmamaya dikkat, örneğin 1kg doğranmış kuşbaşı eti için, yarım çay bardağı sıvı yağ ideal, daha sonra ise doğranmış etin içine karıştırmak için tomatas ve biber doğruyoruz örneğin 1kgdoğranmış et için yarım kilo tomates 5-6 adet sivri biber doğrayıp ve tuzunuda atıp iyice etle karıştırıyoruz ve pide içimiz hazır,.
Gelelim pişirmeye kuşbaşılı pide yapılacaksa hamur mutlaka önceden kesilmiş pazı haline getirilmiş. dinlendirilmiş ve mayalı olmalı, Hamur elle ve eşit incelikte açılmalı kuşbaşı içi hamura döşenip kenarı kıvrıldıktan sonra parmak uçlarıyla kıvrılan kenara hafif bastırarak hamuru hamura yapıştırılmalı. eğer hamurun kenarı kıvrılırken düzgün kapatılmazsa pişme aşamasında geri açılır, kuşbaşılı pidede hamurun kenarının kıvrılmasındaki amaç et ile hamurun aynı anda bişmesini sağlamaktır, önceden ısınmış 350-400 derecelik fırında ateşten hafif uzak ne önde ne koltukta ortada pişirilmelidir, kuşbaşılı pidenin ideal pişme süresi 7-8
dakikadır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder