Kaşarlı pide yapımında pidenin hamuru mutlaka mayalı olmalıdır, ve daha önceden kesilip pazı haline getirilmiş ve dinlenmiş olmalıdır, maysız hamurdan yapılan kaşarlı pide hem kuru olur hemde güzel kızarmaz hamurun rengi benek benek olur ve hamur pişmeden yanar yani hamurda çiçeklenme dediğimiz olay.
bir porsiyon kaşarlı pide için 100gr rendelenmiş kaşar idealdır, kaşarlı pidenin hamuru elle açılmalıdır. kaşarı hamurun üzerine yaydıkdan sonra bir adet yumurta kırılıp kenarları ince bir şekilde kıvrılmalıdır. kıvrılan bölümler parmak uçlarıyla ezilerek hamuru hamura yapıştırılmalıdır. iyce yapıştırılmazsa kıvrılan bölümler pide bişme aşamasındayken. geri açılır ve hem görselliği bozulur hemde pişerken düzgün kızarmaz. kaşarlı pideyi pişireceğimiz fırının taban ısısı mutlaka sıcak ılmalı kaşarlı pide fırında pişerken hamurun üzerindeki kaşar adeta vılkan gibi kaynamalı ve kaşar altındaki hamuru pişinceye kadar adeta kaynayarak devirdayım olmalı, eğer fırının taban ısısı düşükse en kaliteli kaşarıda kullansanız kaşar hamurun üstünde kaynayıp devirdayım olmadığı için sadece üst kısmı ısıya ve ateşe maruz kalarak rengi bozuk tam olarak içi pişmemei üstü siyahlaşmış nerdeyse kahve rengi bir görünüm almiş lezzetsiz bir pide çıkar fırından. onun için fırının her pidede olduğu gibi kaşarlı pide içinde taban ısısı mutlaka ideal dereceye ulaşmış olmalı.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder