Sayfalar

14 Ağustos 2013 Çarşamba

KARIŞIK PİDE YAPIMI VE PİŞİRİLMESİ

Karışık pide malzemesi dört çeşittir. kıyma+kuşbaşı+kaşar+yumurta, karışık pidenin hamuru mayalı olmalıdır,
merdane değil elle açılmalıdır,  hamurun bir uç kısmına kıyma diger uç kısmına kuşbaşı ortasına ise kaşar düzgün ve eşit biçimde yayılarak döşenmelidir. daha sonra yumurta pidenin üserine kırılarak tamamen elle dağıtılıp yayılır, en son olarak hamurun kenerlerı kıvrılarak parmak uçlarıyla kıvrılan kenarlara bastırılarak hamurun hamura yapişması sağlanır. böylelikle pide yapımı tamamlanmıştır,
şimdi geleleim pişirme aşamasına, önceden ısıtılmış ısısı 350-400 derecelik fırında orta kısımda ateşe ne yakın ne uzak bir yerde pişirilmelidir karışık pidenin pişme süresi 8-10 dakikadır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder